23 Şubat 2012 Perşembe

Kuru Börülce Piyazı


Kış mutfağımda ev salamurası yeşil zeytinle hayat bulur, kuru börülce..... Yazın tazesine doyamayız ama kış sofralarımda da renkli olur kuru börülce, kaçamak kış domatesiyle, veya ekşisiyle. Tarifim şöyle;


1 su bardağı kuru börülce

3 dal taze soğan

8-9 dal maydanoz

20-25 adet salamura kırma zeytin

1 orta boy domates

1 tatlı kaşığı sumak

2 çorba kaşığı limon suyu

½ çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz

Börülcenizi akşamdan suya ıslatın. Ertesi gün, yumuşayıncaya haşlayın. Börülceniz haşlanırken, maydanoz ve taze soğanı ince kıyın, domatesinizi küp küp doğrayın. Börülceniz sıcakken, tuz, zeytinyağı ve sumakla harmanlayın.



Çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerinizi ikiye ayırıp, sıra ile zeytinlerinizi, yeşilliklerinizi ve domateslerinizle birlikte ılık börülcelerinize ekleyip, karıştırın.


Piyazıma en son narekşisini ekliyorum, sumaklı salatamda beklerse kararma yaşamamak için...

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder